Pentru persoanele nedeplasabile sunt posibile atat Consultul Medical de Specialitate cat si Recuperarea la domiciliu.
Atât medicul de Medicină Fizică si Reabilitare cât și echipa noastră de fizioterapeuți vă stau la dispoziție cu un program flexibil.
Majoritatea serviciilor de recuperare sunt disponibile pe bază de abonament adaptat diagnosticului și situației fiecărui pacient în parte.
Pentru detalii și pentru programarea unui consult medical și/sau a unei evaluări in vederea stabilirii planului terapeutic va rugam să ne contactați telefonic la 072 561 0088 / 026 844 0171 sau ne puteți contacta aici
Ce este recuperarea la domiciliu?
Recuperarea la domiciliu se face atunci cand un terapeut/ specialist/ kinetoterapeut vine la dvs. acasa pentru a va oferi tratamentul necesar afectiunilor de care suferiti. Acest serviciu este de obicei rezervat pacientilor ale caror conditii nu le permit sa paraseasca locuinta. Cu toate acestea, poate fi furnizat si altor multi pacienti.
Este eficienta recuperarea la domiciliu?
Multi oameni cred in mod eronat ca ceea ce intrerupe reabilitarea este calitatea echipamentelor. In realitate, exercitiile care trebuie efectuate acasa ca si “tema” de catre pacienti joaca si ele un rol foarte important. De multe ori, oamenii uita acest aspect si nu continua exercitiile post-tratament.
Pentru a rezolva acest lucru, exista terapeutii de la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie "Corpore Vital", care ii ajuta pe pacienti sa faca exercitiile de recuperare.
O alta conceptie gresita comuna este ca terapia fizica la domiciliu nu este la fel de eficienta ca terapia facuta in clinica. Dimpotriva, exista multe echipamente/ instrumente usoare pe care terapeutii le pot aduce la sesiunile de recuperare la domiciliu. Terapeutii sunt, de asemenea, instruiti sa utilizeze toate resursele disponibile pentru a oferi pacientilor cea mai buna experienta de tratament posibila.
Un studiu de cercetare a examinat efectele terapiei la domiciliu dupa o operatie de inlocuire a genunchiului. Unii pacienti au beneficiat de la ingrijire la domiciliu, iar altii au fost strict in ambulatoriu. Concluzia a fost ca nu exista nicio diferenta intre cele doua grupuri in ceea ce priveste miscarea si functia genunchiului. Prin urmare, terapia fizica la domiciliu este intr-adevar eficienta.
Beneficiile terapiei la domiciliu