top of page
Caută

Terapia manuala ortopedica (TMO)

Actualizată în: 25 mar. 2023


Terapia manuala ortopedica (TMO)

Abordarea echipei Corpore Vital


Haideti sa intampinam iarna cu o mobilitate de invidiat si sa ne pregatim organismul pentru efortul depus zi de zi inauntru si in afara biroului la temperaturi de iarna, preintampinand frecventele blocaje la nivel lombar, la nivelul membrelor si articulatiilor, la nivelul coloanei vertebrale!


Cum abordam Recuperarea functiei mobilitatii articulatiilor, imbunatatirea miscarii si al confortului in miscare?


La CORPORE VITAL ne dorim sa va readucem zambetul pe buze si increderea in redobandirea sau imbunatatirea mobilitatii !


Haideti sa ne cunoastem! Articolul creat pentru dumneavoastra are ca scop descrierea pasilor care trebuie urmati in cazul in care Terapia manuala ortopedica este recomandata pentru provocarea de mobilitate cu care va confruntati.


Cum incepem? Simplu: printr-o sedinta de evaluare si incadrare a simptomelor resimtite de fiecare pacient in parte. Terapia manuală ortopedică (TMO) este acea specializare in terapie fizica, care implica tehnici si proceduri aplicate in practica clinica de catre specialisti, proceduri a caror eficicacitate a fost demonstrata in tratarea durerilor sistemului musculoscheletal de la nivelul coloanei vertebrale si de la nivelul extremitatilor.



Printre obiectivele pe care Terapia manuala ortopedica si le propune se numara:


  • Recuperarea functiei mobilitatii articulatiilor;

  • Imbunatatirea miscarii si al confortului in miscare resimtit de catre pacient.

Urmarind obiectivele TMO propuse, echipa de specialisti terapeuti CORPORE VITAL adapteaza utilizarea tehnicilor și procedurilor specifice (selectate cu multa atentie) la terapia benefica si necesara fiecarui pacient in parte tinand cont de particularitatile specifice si evolutia motricitatii acestuia.



In functie de problema cu care va confruntati si tinand cu precadere seama de răspunsul dat la evaluarea functionala realizata in cadrul fiecarei sedinte de terapie ne indreptam impreuna spre rezultatele dorite, monitorizam si evaluam progresele si rezultatele sedintelor de terapie.


De ce adopta echipa noastra din cadrul CORPORE VITAL aceasta abordare holistica?


Durerea și mecanismele ei de producere sunt variabilele care se regasesc intr-o continua transformare pe parcursul sedintelor de terapie. Astfel se pot modifica de la o sedinta la alta, pot varia, disparea si reaparea pe masura ce procedurile terapeutice sunt applicate si structura terapeutica stabilita la nivelul fiecarui pacient urmarita. Prin verificarea recurenta a pragurilor dureroase prin testarea specifica periodica, creste eficienta si rata de succes a terapiei.



In cele mai multe cazuri efectele terapiei manuale ortopedice pot fi observate imediat, mai precis, mobilitatea articulatiilor va creste si veți putea observa o scadere semnificativa a durerii avand in vedere si faptul ca planul de tratament al unui terapeut specialist manual ortopedic consta pe langa urmarirea obiectivelor enumerate si in instruirea, consilierea si indrumarea pacientului catre atingerea obiectivelor tinta.


Cand este recomandat sa efectuati o programare pentru configurarea unui plan TMO la CORPORE VITAL?


Daca va confruntati cu dureri frecvente de cap si gat in combinatie cu un spate rigid; durere de gat si umeri care radiaza in brate; durere la nivelul spatelui inferior, cu sau fara dureri radiante la picioare; durere la nivelul spatelui superior, cu sau fara dureri ale coastei si ale pieptului; durere care se resimte in sold; dureri de genunchi si articulatii; daca resimtiti miscari articulare rigide si/ sau dureroase, terapia manuala ortopedica este recomandata.



Dupa realizarea unei scheme de tratament in functie de particularitati si efectuarea sedintelor de terapie recomandate, efectele sunt de obicei evidente, respectiv resimtim cum articulațiile au o functie si o miscare mai buna, crescandu-si mobilitatea.


Afectiuni tratate


Terapia manuala ortopedica este utilizata pentru a trata leziunile si afectiunile care afecteaza sistemul musculo-scheletic, care este alcatuit din articulatii, muschi, oase, ligamente si tendoane. Aceasta inseamna ca orice leziune sau afectiune care afecteaza structurile osoase sau ale tesuturilor moi care va provoaca durere sau miscare restrictionata in corpul dumneavoastra poate beneficia de aceasta terapie.


Leziunile si conditiile obisnuite care sunt tratate cu terapie manuala ortopedica pot include:


· Tulburari musculare

· Entorsele ligamentelor

· Restrictii in mobilitate

· Conditii postoperatorii

· Tendinita

· Probleme de performanta atletica


In plus, terapia manuala ortopedica poate ajuta, de asemenea, la minimizarea dizabilitatii asociate cu afectiuni precum boala Parkinson, scleroza multipla, paralizia cerebrala, leziunile maduvei spinarii, bolile cardiace sau tulburarile de echilibru.



Terapia manuala ortopedică poate fi folosita atat in ​​refacerea, cat si in mentinerea sanatătii dumneavoastra.


Beneficiile terapiei manuale ortopedice


Pentru cei care se confruntă cu afectiuni acute sau cronice, terapia manuala ortopedica poate reduce durerea imbunatateste postura si circulatia, creste mobilitatea articulatiilor si poate minimiza dizabilitatea cauzata de progresia bolii. Terapia manuala ortopedica poate fi, de asemenea, combinata cu antrenament si exercitii pentru a ajuta sportivii sa-si îmbunatateasca performanta.


Majoritatea persoanelor incep sa experimenteze beneficiile acestui tratament in primele cateva sedinte. Ei parasesc clinica simtindu-se mai relaxati si mai mobili decat atunci cand au ajuns.



Scopul general al terapiei manuale ortopedice este de a optimiza functia corpului dumneavoastra, iar scopul nostru este sa fim aici pentru a ne asigura ca beneficiati de terapia manuala ortopedica.


Va asteptam la Centrul de Recuperare Medicala CORPORE VITAL pentru terapia care va incepe sa schimbe modul in care va simtiti, punand sanatatea corpului dumneavoastra pe primul plan!


Centrul de Recuperare Medicala CORPORE VITAL

Programează-ți acum terapia manuala ortopedica

Str. Molnar Janos, Nr 14A

0725 610 088

133 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page