top of page
Caută

Sedinte de Kinetoterapie Pediatrica



Cum decurge la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie "Corpore Vital" o ședință de kinetoterapie pediatrică? Părinții programează copiii la ședințele de kinetoterapie în urma recomandării medicului specialist sau atunci când ei constată că este necesară stimularea motorie la un moment dat pe perioada etapelor de dezvoltare naturală. Oricare ar fi motivul pentru care se recurge la soluția unui program de kinetoterapie pediatrică, contextul este unul nou atât pentru părinți, dar mai ales pentru copilul care va participa la ședința de gimnastică pediatrică.

Ședințele de gimnastică pediatrică sunt foarte diferite de cele practicate pentru adulți, deoarece sunt utilizate metode diferite de lucru pentru atingerea obiectivelor propuse.

Aceste metode sunt adaptate fiecărui copil în funcție de vârstă și particularitățile motrice și sunt însoțite de elemente ludice de personal specializat pentru că eficiența să și facă loc în fiecare caz și obiectivele să fie atinse.


Care este durata unei sedințe de kinetoterapie pediatrică la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie "Corpore Vital"? Pentru ședințele de gimnastică medicală adresate bebelușilor timpul nu poate fi un reper reprezentativ. Tot ceea ce contează este ca că fiecare ședință să fie finalizată cu un obiectiv atins dacă este posibil. Dacă sunt primele ședințe cu un nou pacient bebeluș, trebuie luate în calcul aspecte precum acomodarea copilului cu mediul dedicat activității și cu terapeutul. Copiii mici sunt reticenți la schimbarea frecventă a persoanelor din jur, au nevoie de constantă și de timp pentru a relaționa cu terapeutul.


Cu cât câștigăm în experiența de a lucra împreună, timpul de stimulare crește, beneficiile apar și plăcerea de a veni la terapie se instalează. Sigur că micuții pacienți sunt unici, au caractere diferite, prezintă mecanisme de adaptare diferite, așa că reacționează diferit la ședințele de terapie. Cei mai mulți copii se adaptează de la prima ședință și ne răsplătesc terapeutul cu zâmbete generoase, însă sunt și micuți pacienți care pot fi nemulțumiți mai multe ședințe la rând.

În cazul copiilor mai mari, nu este vreo excepție, pentru că și ei muncesc în funcție de dispoziția pe care o au în ziua respectivă, iar îndeplinirea sarcinilor pe care ni le-am propus este reperul semnificativ al unei ședințe reușite sau a unei ședințe care va trebui repetată. Ce obiective ne propunem pe durata unei ședințe de kinetoterapie? Pentru fiecare pacient completăm o fișă de evaluare începând cu prima întâlnire cu terapeuții noștri specialiști. Atunci stabilim obiectivele urmărite pentru o anumită perioadă de timp, de cele mai multe ori secvențial pentru o lună sau trei luni, urmărind îndeaproape diagnosticul fiecărui pacient. În cadrul fiecărei ședințe terapeutul își stabilește obiectivele și modul de activitate corespunzător pentru acel moment al terapiei. Pas cu pas, obiectivele fiecărei ședințe vor duce la atingerea scopului pentru care copilul a venit la terapie.

Care sunt metodele utilizate în cadrul terapiei?

Modalitățile de lucru sunt adaptate diferit în funcție de vârsta copilului, diagnostic, dispoziția din ziua respectivă, astfel încât niciodată nu există două ședințe la fel. Terapeuții cunosc toate metode de lucru adaptate micuților pacienți și se orientează ușor în funcție de particularitățile pacientului și de obiectivele propuse. Nu există o metodă universală, ci tehnici de lucru diferite (chiar daca se folosește o metodă consacrată specifică diagnosticului), adaptate permanent nevoilor copiilor.


Terapia în forma sa medicală nu este lipsită de elemente ludice pentru a adapta tehnicile practicate copiilor și pentru a asigura un răspuns cât mai eficient din partea copiilor. Și da, jocul este metoda preferată prin care copiii răspund cu plăcere terapiei.

Cel mai important lucru pentru noi, echipa Corpore Vital ca și terapeuți, este adaptarea bună a copiilor indiferent de vârsta, acomodarea cu noi, cu spațiul și atunci cu siguranță apar neîntârziate rezultatele dorite în terapie. Vă așteptăm la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie "Corpore Vital" pentru a face împreună toți pașii necesari atingerii obiectivelor pentru recuperarea motricității copilului dumneavoastră!



164 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page