top of page
Caută

Kinetoterapie Pediatrica

Actualizată în: 8 sept. 2021


Kinetoterapia pediatrica este extrem de folositoare, iar daca este efectuata si îndrumata corect ne ajuta foarte mult in viată, ferindu-ne de complicații si dureri ulterioare. Știați ca postura corpului, flexibilitatea articulațiilor, mersul corect si multe altele se pot trata si preveni încă din copilărie cu ajutorul kinetoterapiei pediatrice?



Kinetoterapia pediatrica se adresează copiilor de toate vârstele pana la 16 ani. In cazul copiilor noștri trebuie sa fim foarte atenți la modul in care se mișca si reacționează la diferite activități fizice, iar la primul semn de întrebare ideal ar fi sa apelam la specialistul in kinetoterapie pediatrica.


La ce trebuie sa fim atenți in cazul copiilor noștri?


Începând de la câteva zile pana la vârsta de un an trebuie observat comportamentul copilului. In cazul copiilor prematuri este foarte important a se evalua dezvoltarea lor neuromotorie așa ca aceasta evaluare trebuie făcută cat mai urgent. De cele mai multe ori copii mici care pot dezvolta probleme locomotorii au o tendința accentuata de a întoarce capul numai într-o anumita parte, sau de a nu își folosi tot corpul ci numai o parte pe care o mișca liber iar cealaltă parte este foarte puțin utilizata.


In momentul in care copiii încep să meargă trebuie observat modul in care merg, echilibrul in mers si modul in care sprijină talpa pe sol. Daca se observa ceva atipic sau pare incomod pentru copil, nu întârziați in a cere ajutorul kinetoterapeutului pediatric.



Cea mai buna observare a copilului se poate face in timpul jocului cu ceilalți copii, atunci când nivelul lor de distracție senzoriala este maxim. Daca aceștia nu pot tine pasul cu colegii lor de joaca, daca nu reușesc sa îndeplinească aceleași mișcări si sarcini motorii grosiere, daca se împiedică in timpul mersului sau pur si simplu cad din picioare atunci când merg, trebuie sa consulți un kinetoterapeut pediatric pentru evaluarea copilului.


Copiii in general sunt plini de energie si vitalitate iar oboseala in mod normal le este străină. Dar in cazul in care copilul se plânge frecvent de dureri de picioare sau tălpi, de dureri de spate sau de articulații, recomandat ar fi sa consultați specialistul in kinetoterapie pediatrica.



La copilul de vârsta școlara corpul este in continua creștere iar poziția la birou, modul in care poarta ghiozdanul sau pur si simplu poziția corpului in timpul de relaxare pe canapea sau in timpul somnului, sau postura corpului incorecta poate modifica curburile coloanei vertebrale. Coloana vertebrala poate fi întărita prin exercițiu fizic si mișcări de gimnastica dar mai ales prin kinetoterapie pediatrica. Odată învățate sub îndrumarea kinetoterapeutului pediatric aceste exerciții pot fi efectuate pentru tot restul vieții fiind o modalitate de a ne menține flexibilitatea, postura corpului si echilibrul in mișcări.



Precum este si denumirea (Kinetos = Mișcare) aceasta înseamnă terapie prin mișcare. Este o întreaga știința in a reînvăța corpul cu mișcările corecte si sănătoase, iar totul se face prin mult exercițiu si perseverenta. Este o cale lunga in tratarea, recuperarea si mai ales întreținerea mobilității corpului. In kinetoterapie se practica o serie de exerciții si mișcări atât prin terapii efectuate manual prin întinderi sau tracționari, cat si prin utilizarea in unele cazuri de dispozitive medicale specifice sau a unor aparate care ajuta la recuperare.


Kinetoterapia pediatrica poate fi utilizata pentru recuperare in special când exista o recomandare medicala pentru aceasta terapie sau poate fi utilizata in mod profilactic in a preveni problemele de sănătate, care neglijate pot duce ulterior la foarte multe probleme.


Un picior plat va fi dureros in cea mai mare parte a vieții si va limita timpul in care o persoana poate lucra sau efectua efort. Este știut faptul ca acel picior plat te va împiedeca sa practici orice meserie care implica statul in picioare sau activitatea fizica intensa. De asemenea netratate curburile anormale ale coloanei vertebrale pot genera dureri de spate pentru tot restul vieții. Cifoza, Lordoza sau Scolioza trebuiesc tratate încă din copilărie, un mers corect si o postura corecta a corpului ne vor ajuta pentru tot restul vieții.



Chiar daca sunt copii nu le neglijați aspectul si necesitățile, ajutandu-i la timpul potrivit, va vor mulțumi mai târziu in viată. Sansa de a deveni faimoși si celebri tine si de tratarea la timp a problemelor de mobilitate. In felul acesta chiar daca aleg meseria de top model, sportiv de performanta, chirurg de success sau militar de cariera, abilitățile fizice nu ii vor opri din calea spre succes.


In cazul in care aveți întrebări sau doriți o evaluare inițiala a copilului dumneavoastră puteți apela la specialiștii noștri din Centrul de Recuperare si Masaj de la Corpore Vital din Brasov. Este o echipa de terapeuți profesioniști, dedicați acestei specializări care au o experiența vasta in tratarea cu succes a sute de cazuri pana in prezent.


Pentru persoanele care sunt din afara localității, aceasta clinica poate oferi cazare pacienților si aparținătorilor in spațiul propriu dedicat pacienților din centrul de recuperare pe perioada terapiei.



752 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page