top of page
Caută

Gimnastica Medicala - Beneficii



Ședința de terapie - GIMNASTICĂ MEDICALĂ – La centrul de Recuperare, Masaj și Reflexoterapie Corpore Vital


Semnificația și tehnica generala a gimnasticii medicale


Gimnastica medicala are, fară îndoială, un loc în tratamentul anumitor tulburări. Pentru defecte de postură, pentru deformări și pentru inflamații ale mușchilor, nervilor și articulațiilor, un astfel de tratament tinde să grăbească recuperarea și să amelioreze simptomele.


Această terapie este favorabilă recuperării articulațiilor, mușchilor și ligamenetelor; restabilirii mobilității și pentru diminuarea durerilor. Pentru început, kinetoterapeutul va efectua un plan de tratament în urma unor teste efectuate pacientului.



Acest tratament va fi aplicat segmențial pe diferite zone ale corpului și va fi benefic mai multor tipuri de recuperări: recuperare post-operatorie, post-traumatică, tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale, tratarea osteoporozei, a deficiențelor motorii sau în tratarea durerilor cauzate de o postură greșită a corpului sau chiar de sedentarism și obezitate.



Fiind un tratament terapeutic prin exercițiul sistematic al organelor care formează aparatul locomotor al corpului, gimnastica medicală grăbește recuperarea pacientului.


Efectele fiziologice și terapeutice ale gimnasticii medicale, în primul rând, privesc, desigur, aceste organe, dar prin ele afectează părțile rămase ale organismului, astfel încât se poate spune pe bună dreptate că niciun organ nu rămâne neafectat de acestea.


Gimnastica medicală este folosită de altfel în multe cazuri pentru efectul său terapeutic asupra altor organe decât cele ale aparatului locomotor.


Cunoscută și sub numele de gimnastică de recuperare sau gimnastică medicală, kinetoterapia sau terapia mișcării este un pas important în recuperarea și menținerea sănătății, precum și în prevenirea deficiențelor fizice.



Kinetoterapia stimulează resursele de adaptare ale corpului printr-un exercițiu controlat și dozat corespunzător. Se concentrează pe efectuarea mișcărilor corecte, îmbunătățirea performanței fizice, creșterea rezistenței, corectarea posturii slabe, creșterea amplitudinii articulare și corectarea deficitelor fizice.



Care sunt beneficiile gimnasticii medicale?

  • Ameliorează durerea;

  • Îmbunătățește mobilitatea;

  • Contribuie la recuperarea mai rapidă după leziuni sportive;

  • Reduce riscul de rănire;

  • Corectează tulburările statice ale aparatului locomotor;

  • Crește puterea, flexibilitatea și efortul fizic;

  • Îmbunătățește tulburările de echilibru și coordonare;

  • Tonifică mușchii;

  • Ajută la recâștigarea independenței și funcționalității;

  • Ajută la menținerea sănătății;

  • Combate efectele îmbătrânirii și ale unui stil de viață nesănătos.


Kinetoterapia este pentru tine dacă ...


- Ești un sportiv și vrei să previi sau să te recuperezi mai repede după o accidentare;

- Suferiți de anumite boli reumatismale (artrita reumatoidă, osteoartrita de șold, gonartroza) și doriți să reduceți durerea;

- Doriți să vă îmbunătățiți mobilitatea și flexibilitatea;

- Ești însărcinată și vrei o naștere mai ușoară și o revenire mai rapidă la o viață activă după aceea;

- Vă propuneți să îmbunătățiți deficitul funcțional în cazul bolilor cronice, în special ale sistemului musculo-scheletic și al sistemului cardiorespirator.




Te așteptăm la centrul de Recuperare, Masaj și Reflexoterapie Corpore Vital!

Programează-ți acum ședința pentru gimnastică medicală.

374 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page