top of page
Magnetoterapie

Magnetoterapie

25 MIN | 65 RON |

Descriere terapie

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actiunea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, procesele metabolice, avand si un rol important in functionarea membranei celulare. Prin supunerea organismului la actiunea CMP, respiratia celulara este sporita, acest camp actionand in mod benefic asupra sistemului imunitar al pacientului, facilitand vasodilatarea arteriolelor si capilarelor si diminuand coagulabilitatea sangelui. De asemenea, CMP imbunatateste capacitatea creierului de a transporta oxigenul, ameliorand microcirculatia sanguina si procesele neurologice, reducand anxietatea.


Ultimele studii cu privire la raspunsul fiziologic al organismului la actiunea campului electromagnetic au dovedit, printre altele, urmatoarele efecte ale magnetoterapiei:
• efect analgezic, care consta in calmarea sau eliminarea durerilor cronice,
• efect antiedematos - acest efect este foarte important prin faptul ca, eliminand apa stagnanta din tesuturi, permite reluarea fluxului sanguin normal in zonele suferinde, fapt care mareste aportul de oxigen si de substante hranitoare, contribuind astfel si la inlaturarea substantelor toxice,
• efect antiinflamator, va determina diminuarea sau eliminarea substantelor proinflamatoare incat inflamatia va disparea mult mai rapid,
• efect trofic (prin stimularea metabolismului celular va fi accelerat procesul de insanatosire si regenerare),
• efect miorelaxant si spasmolitic - inflamatia si efectele acesteia care constau In declansarea durerii, a contracturilor musculare antialgice este diminuata, contribuind astfel la refacerea zonelor bolnave,
• efect vasodilatator, adica de crestere a diametrului vaselor mici, ceea ce are ca efect marirea debitului sanguin.


Indicatiile acestei metode de tratament sunt numeroase, incepand cu luxatiile articulatiilor membrelor inferioare sau superioare si terminand cu starile de anxietate induse de stres.


Magnetoterapia face adevarate minuni in reumatisme (de orice forma), discopatii, hernii de disc, dar este indicata si in procesele de refacere (dupa osteoartrita incheieturilor, spondiloza, osteocondrita, entorse, sindrom algoneurodistrofic (frecventa complicatie dupa imobilizari ale membrelor), spondilite anchilozante si aseptice.

Politica anulare

Pentru ca ne dorim ca toti pacientii care au nevoie de terapie, sa poata beneficia de aceasta, este foarte important sa ne anunti din timp daca a intervenit ceva in programul tau. Te rugam sa anulezi sau sa modifici o programare, cu minim 24 h inainte.

bottom of page