top of page
Laserterapia.jpg

Fizioterapie - Definitie, Proceduri, Beneficii, Contraindicatii
Centrul Corpore Vital din Brasov

Cuprins 

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia înseamnă  o multitudine de proceduri de recuperare precum: electroterapie, hidroterapie, magnetoterapie, ultrasonoterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj. Din acest motiv, fizioterapia este realizată doar în clinici de specialitate de medici cu pregătire în domeniu.  Fizioterapia este o practică pentru a vindeca durerea și dizabilitățile. În plus, fizioterapia se bazează pe un istoric medical cuprinzător, examen fizic și diagnostic specializat, pentru fiecare pacient în parte.

Primul beneficiu al fizioterapiei este capacitatea de ameliorare a durerii pentru pacienți. Fizioterapia folosește diverse exerciții și diferite tehnici de terapie pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și pentru a reduce durerea. Astfel, un fizioterapeut ajuta la ingrijirea pacientilor in toate fazele de vindecare, de la diagnosticul initial pana la stabilirea unui tratament de fizioterapie.

⚙️ Proceduri fizioterapie la Centrul Corpore Vital

  • Consult medical - Medicina fizica si reabilitare

Indiferent de modul in care un pacient ajunge la un fizioterapeut, va puteti astepta sa:

  1. Efectuati un examen si o evaluare fizica, inclusiv un istoric de sanatate si anumite proceduri de testare, inclusiv evaluarea posturii, a flexibilitatii, a miscarii si a performantei musculare si articulare.

  2. Primiti un diagnostic clinic, prognostic, plan de ingrijire si obiective pe termen scurt si lung.

  3. Primiti tratament pe baza evaluarii si diagnosticului terapeutului.

  4. Primiti recomandari de autogestionare.