top of page
Caută

Ce este recuperarea la domiciliu

Actualizată în: 20 mar.


Pentru persoanele nedeplasabile sunt posibile atat Consultul Medical de Specialitate cat si Recuperarea la domiciliu.

Atât medicul de Medicină Fizică si Reabilitare cât și echipa noastră de fizioterapeuți vă stau la dispoziție cu un program flexibil.


Majoritatea serviciilor de recuperare sunt disponibile pe bază de abonament adaptat diagnosticului și situației fiecărui pacient în parte.


Pentru detalii și pentru programarea unui consult medical și/sau a unei evaluări in vederea stabilirii planului terapeutic va rugam să ne contactați telefonic la 072 561 0088 / 026 844 0171 sau ne puteți contacta aici


Ce este recuperarea la domiciliu?


Recuperarea la domiciliu se face atunci cand un terapeut/ specialist/ kinetoterapeut vine la dvs. acasa pentru a va oferi tratamentul necesar afectiunilor de care suferiti. Acest serviciu este de obicei rezervat pacientilor ale caror conditii nu le permit sa paraseasca locuinta. Cu toate acestea, poate fi furnizat si altor multi pacienti.


Este eficienta recuperarea la domiciliu?


Multi oameni cred in mod eronat ca ceea ce intrerupe reabilitarea este calitatea echipamentelor. In realitate, exercitiile care trebuie efectuate acasa ca si “tema” de catre pacienti joaca si ele un rol foarte important. De multe ori, oamenii uita acest aspect si nu continua exercitiile post-tratament.


Pentru a rezolva acest lucru, exista terapeutii de la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie "Corpore Vital", care ii ajuta pe pacienti sa faca exercitiile de recuperare.



O alta conceptie gresita comuna este ca terapia fizica la domiciliu nu este la fel de eficienta ca terapia facuta in clinica. Dimpotriva, exista multe echipamente/ instrumente usoare pe care terapeutii le pot aduce la sesiunile de recuperare la domiciliu. Terapeutii sunt, de asemenea, instruiti sa utilizeze toate resursele disponibile pentru a oferi pacientilor cea mai buna experienta de tratament posibila.


Un studiu de cercetare a examinat efectele terapiei la domiciliu dupa o operatie de inlocuire a genunchiului. Unii pacienti au beneficiat de la ingrijire la domiciliu, iar altii au fost strict in ambulatoriu. Concluzia a fost ca nu exista nicio diferenta intre cele doua grupuri in ceea ce priveste miscarea si functia genunchiului. Prin urmare, terapia fizica la domiciliu este intr-adevar eficienta.



Beneficiile terapiei la domiciliu


1. Confortul pacientului


Unul dintre beneficiile terapiei la domiciliu este confortul. Pacientii se simt mult la in largul lor atunci cand sunt tratati in confortul propriei case. Cel mai important, acestia sunt familiarizati cu mediul lor. Terapia fizica traditionala necesita pacienti care sa se familiarizeze cu noul mediu in care are loc recuperarea. Starea noastra mentala si concentrarea sunt deosebit de importante in timpul reabilitarii. Ca atare, un mediu familiar si reconfortant precum “acasa” poate face o mare diferenta.


2. Reluarea rutinelor si activitatilor normale


Terapeutii pot trata pacientii pe baza rutinei lor obisnuite. Acasa, pacientii ar putea avea nevoie sa urce si sa coboare scarile sau sa efectueze activitati zilnice. Terapeutii pot sa ofere pacientilor exercitii si tratamente care se potrivesc contextului a ceea ce vor face intr-o zi obisnuita. Aceasta “personalizare” este mult mai eficienta decat tratarea doar in ceea ce priveste ranirea in sine.


Scopul principal al terapiei fizice este de a ajuta pacientii sa isi reia activitatea normala. Ingrijirea la domiciliu poate ajuta terapeutii sa isi inteleaga mai bine pacientii si aceste activitati. Daca un pacient trebuie sa mearga la cutia postala saptamanal, atunci un terapeut se poate concentra pe mobilitate. Aceasta personalizare este de nepretuit pentru recuperarea pacientului.



3. Accesibilitatea pacientului


Pacientii nu trebuie sa treaca prin tot demersul complicat de a merge la o clinica de recuperare. La clinici, exista mult timp pierdut din perspectiva pacientului. Pacientii trebuie sa se inregistreze si sa astepte in sala de asteptare. Lucrand cu oamenii, terapeutii pot intarzia si timpul nu poate fi de cele mai multe ori acela care incadra programarea pacientului.


Cu terapia la domiciliu, pacientii isi pot incepe imediat sedintele, de indata ce terapeutul lor ajunge la domiciliu. Acest aspect este foarte important mai ales pentru cei inaintati in varsa si nu numai, ci chiar si celor cu dificultati majore de a se deplasa. Acest lucru face ca pacientii sa fie si mai convinsi in programarea mai multor sedinte de recuperare la domiciliu.


Exista unii pacienti ale caror afectiuni sunt extrem de severe. Din cauza ranilor, ei nu pot merge fizic la clinica. Deoarece nu sunt mobili, vor lua in considerare doar terapia la domicliu.



4. Conexiunea/ relatia terapeut-pacient


Este foarte important sa se formeze o legatura personala intre terapeut si pacient. Legaturile personale inseamna ca pacientii vor simti un atasament de terapeutul si de clinica lor. Terapia fizica la domiciliu este o modalitate excelenta de a forma aceste conexiuni. In primul rand, pacientii v-au invitat deja (din punct de vedere tehnic) in casa lor. In plus, pacientii se simt adesea mai in largul lor acasa si pot fi mai deschisi si mai dispusi sa vorbeasca despre viata lor personala.


Terapia la domiciliu are in mod clar multe beneficii. Confortul pacientului, reluarea rutinelor normale, accesibilitatea pacientului si conexiunea dintre terapeut si pacient sunt cateva. Aceste motive, printre multe altele, sunt motivele pentru care ar trebui sa optati pentru terapia la domiciliu.



Nu ezita sa ne contactezi si sa incepem prin a ne cunoaste si prin a gasi impreuna o solutie pentru afectiunea de care suferiti. Fa astazi ceva pentru care corpul tau iti va multumi maine!

Centrul de Recuperare, Masaj și Reflexoterapie Corpore Vital!

Programează-ți acum ședința pentru recuperare la domiciliu

Str. Prahova nr. 30

0725 610 088


334 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page