top of page
Caută

Beneficiile masajului pentru sănătate - Cele mai populare tipuri de masaj în sezonul de vară

Actualizată în: 25 mar. 2023

Vara este anotimpul luminii, al căldurii, al bucuriei, al vacanțelor. Ne îndreptăm privirea spre propria persoană și, în afara faptului că absorbim energia solară, atât de necesară fixării calciului și al vitaminei D în organism, ne gândim la relaxare, sănătate, stare de bine și acționăm adesea prin cure benefice organismului, dar și prin terapii felurite care completează regimul alimentar specific verii și generează o stare de bine. Astăzi ne-am propus să vorbim despre masaj atât ca și terminologie și proveniență, dar și ca sursă de sănătate și scop terapeutic. Masajul este definit ca fiind un set de manevre de prelucrare a țesuturilor moi ale corpului, manual și/ sau cu instrumente. Prin aceste manevre se asigură un contact direct cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile în scopul determinării reacțiilor biochimice, vasculare, de stimulare senzitivă, inducerea reacțiilor tip reflex, în vecinătatea zonei supuse procedurii de masaj sau de la distanță. Obiectivul inducerii reacțiilor generate de masaj poate fi de tip igienic, profilactic, terapeutic și/ sau recuperator. Cuvântul "masaj" își are sorgintea în franțuzescul "massage" care s-ar traduce mot-a-mot "fricțiune , frământare", și, care la rândul său provine din termenul arăbesc "massa" care înseamnă "a atinge" , "a simți". Tehnicile și manevrele specifice masajului implică acțiunea asupra corpului prin presiune structurată sau nestructurată; în mișcare sau presiune staționară (din loc în loc), vibrație prin proceduri manuale exclusive sau proceduri mecanice parțiale sau combinate. Masajul își concentrează beneficiile asupra musculaturii, tendoanelor, ligamentelor, pielii, articulațiilor sau asupra altor țesuturi de tip conjunctiv sau a vaselor limfatice.


Care sunt cele mai potrivite tipuri de masaj recomandate vara?


Masajul anticelulitic

Celulita este incredibil de comună. De fapt, 80-90% dintre femei o au!


Aceasta tinde să apară în locurile în care țesutul adipos este mai răspândit. Nu este în niciun fel un semn de sănătate precară. Celulita se întâmplă aproape tuturor pe măsură ce se înaintează în vârstă, sau se produc acumulări adipoase, sau pe măsură ce persoanele devin mai puțin active. Masajul anticelulitic poate să stimuleze circulația și drenajul limfatic și, în consecință, să ajute parțial la prevenirea inflamației de grad scăzut, a fibrozei și a anumitei acumulări de grăsime. Un bun masaj anticelulitic poate reduce în plus fibroza, inflamația cronică de grad scăzut și, într-o oarecare măsură, ajută la creșterea fermității pielii.




Împachetările termofrioshock

Împachetările thermofrioshock sunt un tratament anticelulitic și de slăbire, cu efecte multiple: anticelulitic, antiadipos, compactare (reducerea numărului de centimetri, în circumferință) și remodelare, o nouă metodă de eliminare a țestului adipos care te vă ajuta să scapi de câțiva centimetri în plus fară să faci niciun efort. Aceste împachetări sunt ideale în timpul verii și nu numai. Să avem grijă de corpul nostru este un „job” pe termen lung.


Pachet Anticelulitic şi de Slăbire

Acest pachet special oferit de CORPORE VITAL conține atât masajul anticelulitic, cât și împachetările thermofrioshock, cu un preț avantajos. Împachetarea thermo frio shock completează foarte bine masajul anticelulitic, ea constând în reducerea temperaturii organismului pentru a-l obliga pe acesta să consume cât mai multe calorii.


Drenaj limfatic manual

Odată cu căldură și umiditatea din aer crescând, vara, este posibil să descoperiți că picioarele încep să vi se umfle sau să vă simțiți „incomod” în abdomen. Sistemul limfatic poate fi considerat al doilea sistem circulator al organismului. Cu diferență că acesta nu beneficiază de o pompă pentru a facilita transportul prin sistem, cum este inima pentru sistemul circulator, ci se bazează pe mișcarea corpului și funcția respiratorie. Masajul de drenaj limfatic este un tip de terapie prin masaj care poate ajuta la ameliorarea acestor probleme care apar.


Drenajul limfatic vine cu o serie de beneficii pentru o stare de bine vara aceasta:

- Reduce umflăturile cauzate de retenția de apă

- Întărește sistemul imunitar pentru a ajuta la prevenirea bolilor

- Îndepărtează agenții patogeni și toxinele

- Îmbunătățește digestia ajutându-vă să vă simțiți mai ușor și mai puțin umflat

- Ajută somnul și relaxarea

- Îmbunătățește forma corpului


Alte terapii pe care le puteți face vara


Vă mai recomandăm și alte tipuri de masaje și terapii care pot fii făcute vara, dar și în alte anotimpuri:


Un masaj terapeutic este foarte eficient în cazurile de spondiloză cervicală, contracturi, întinderi și rupturi musculare, dureri articulare și musculare, circulație periferică deficitară, dureri de spate, șolduri, picioare, ceafă sau mâini.


Dacă ridicați ceva incorect sau stați într-o poziție proastă puteți încorda o articulație a spatelui (sistemul osos), iar mușchii asociați cu spatele (sistemul miofascial) vor încerca să compenseze, apoi devin hiperactivi și inflamați. Acest lucru irită nervii (sistemul neuronal) conectați și care circula în apropierea articulației și a mușchilor, făcându-i-i sensibili. Acești nervi trimit apoi mușchii într-un spasm de reținere – iar în timp, acest lucru poate rigidiza articulația și poate provoca mai multă tensiune. O ședință de Terapie neuro-musculo-scheletală poate conține evaluare, masaj terapeutic, drenaj limfatic manual, masaj decontracturant, electroterapie, facilitare neuromusculară proprioceptivă, gimnastică medicala, stretching, mobilizări și manipulări articulare.


Terapiile de echilibrare energetica

Terapiile de (re)echilibrare energetică sunt tehnici de vindecare care tratează mintea, corpul și spiritul. Terapeuții le numesc uneori ca terapii alternative sau complementare. Există un interes din ce în ce mai mare pentru aceste terapii care au o varietate de beneficii pentru o condiție bună de sănătate. Oamenii au folosit terapii de vindecare energetică de mii de ani. Principiile terapiilor energetice susțin ideea că bolile și dezechilibrele se datorează blocărilor sau dezechilibrelor din biocâmpul invizibil care există în și în jurul corpului. Astfel, vara aceasta puteți vizita Centrul de Recuperare Medicala CORPORE VITAL pentru a beneficia de unele dintre terapiile cele mai căutate pe care terapeuții noștri le efectuează.


Mai puteti opta pentru masajul bioenergoterapeutic Fohow care îmbunătățește, într-un mod remarcabil structura sângelui pacientului: crește nivelul PH-ului, hemoglobinei, ameliorează circulația sanguină. Sau pentru un masaj Shiatsu Zen. Shiatsu mobilizeaza, stimuleaza, armonizeaza si incurajeaza cursul energiei vitale acolo, unde, ea, in interiorul nostru stagneaza.


Alt tip de masaj complementar care vă poate fi benefic este masajul Thai Regal şi care implică întinderi uşoare având la baza exercitii de yoga.


Pentru toate detaliile de care aveţi nevoie despre terapiile de vară şi nu numai, nu ezitaţi să ne contactaţi!


Pentru programări şi mai multe informaţii despre masajele de vară ne puteţi contacta la 0725610088/ 0268440171 sau ne puteţi găsi si la contact@recuperaresimasaj.com şi pe Facebook.





292 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page