top of page
Caută

Rolul profilaxiei in mentinerea starii de sanatate

Controalele periodice cu rol profilactic la copii si la adulti sunt foarte importante in intretinerea sanatatii, profilaxia reprezentand ansamblul masurilor medico-sanitare care se iau pentru prevenirea diferitelor probleme de sanatate. Dupa cum bine stim, nu trebuie sa incepem sa avem grija de noi doar atunci cand nu se mai poate face nimic, ci este foarte important sa prevenim aparitia unui dezechilibru in corp care poate duce la diferite simptome legate de un diagnostic nu prea placut.


Asadar, ne dorim sa va prezentam beneficiile masajului de intretinere preventiva si de ce este atat de important sa fim atenti la semnele pe care corpul nostru le transmite catre noi.


Terapeutii din cadrul Centrului de recuperare, masaj si reflexoterapie “Corpore Vital” sunt intrebati frecvent de catre pacienti cat de des ar trebui sa mearga la masaj sau cand ar trebui sa inceapa recuperarea si care sunt pasii spre un nou stil de viata.

Este ceva de care ai nevoie doar atunci cand esti in durere? Ar trebui sa faci un masaj de cateva ori pe an? Realitatea este ca nu exista un raspuns simplu, unic, care sa functioneze pentru toata lumea, dar acum este momentul potrivit pentru a discuta despre intretinerea preventiva.


Daca traiesti o viata activa, va veni un moment in care muschii tai vor deveni obositi si articulatiile tale vor deveni uzate – asa ca trebuie sa fii proactiv. Beneficiile de a primi masaje frecvente si regulate, dincolo de relaxare, sunt: muschi mai sanatosi, raza de mobilitate crescuta, prevenirea uzurii musculare grave, evaluarea sanatatii coloanei vertebrale, a articulatiilor si corectitudinea posturala.


Si cine poate beneficia de aceste masaje de intretinere? Toata lumea! Batranii, tinerii, cei care duc o viata activa si cei care sunt mai sedentari – toata lumea.


In mod ideal, toata lumea ar trebui sa primeasca un masaj o data pe saptamana, sau cel putin o data la doua saptamani. Daca va recuperati dupa o accidentare vi se poate cere sa faceti masaje o data pe saptamana timp de 4 saptamani, de exemplu, si apoi sa obtineti o reevaluare pentru a vedea cum progreseaza procesul de vindecare.




In cazul durerilor acute si cronice, tratamentul regulat poate imbunatati modul in care eliminati tensiunile posturale pentru a nu se transforma in contracturi musculare sau dureri acute.

Daca leziunea este acuta si inflamata, scopul tratamentului ar fi reducerea inflamatiei, prin tratament regulat, asa va puteti mentine inflamatia scazuta si puteti reduce durerea.

In cazul leziunilor cronice, terapeutii nostri pot trata initial orice cauzeaza cea mai mare durere si apoi, pe masura ce primiti in mod regulat tratament, se vor putea concentra asupra problemelor de baza.


Si in cazul kinetoterapiei de tip profilactic realizarea a doua sau a trei sedinte pe saptamana va poate asigura o forma si o stare fizica buna. Acest tip de kinetoterapie este fundamentat de exercitii fizice si pot asigura o stare de buna dispozitie, deoarece astfel de exercitii determina secretia de endorfine, cunoscute si sub numele de hormonul fericirii.

Prin acest tip de kinetoterapie se urmareste realizarea unor programe prin care sa se mentina un nivel functional acceptabil, cresterea acestui nivel si, nu in ultimul rand, prevenirea sau aparitia unor complicatii in bolile cronice.



La Centrul de recuperare, masaj si reflexoterapie “Corpore Vital” ne straduim sa cream un mediu in care toti oaspetii nostri pot veni sa-si gaseasca calmul si unde pot beneficia de terapiile de masaj de intretinere preventiva. Terapeutii nostri autorizati sunt bine experimentati in multe stiluri de masaj si va vor putea indruma in directia a ceea ce ar functiona cel mai bine pentru dvs. Puteti rezerva acum online sau telefonic sedinta pentru starea de bine

Ne-ar placea sa va oferim experienta relaxanta pe care o meritati.


Pentru programari si mai multe informatii despre masajele de intretinere preventiva ne puteti contacta la 0725610088 / 0268440171sau ne puteti gasi si la contact@recuperaresimasaj.com si pe Facebook.


110 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page