top of page
Caută

Educare si Reeducare la Clinica CORPORE VITAL - “Am terminat pachetul de terapii; si acum ce fac?"

Actualizată în: 9 aug. 2023

“Experienta mea la CORPORE VITAL mi-a schimbat mentalitatea despre felul in care rutina zilnica si obiceiurile sanatoase produc si mentin sanatatea si energia pozitiva!” V-ati intrebat probabil ce se intampla de cele mai multe ori, cand, dupa recuperarea intr-un mediu controlat (prin sedinte de terapie, masaj, reflexoterapie, etc.) rezultatele obtinute se pierd prin simpla revenire la rutina si stilul de viata aplicat anterior sedintelor de tratament!


Cat de importanta este educatia? Foarte importanta, am putea spune esentiala intr-un proces de vindecare asistata, recuperare pe cale terapeutica sau pur si simplu pentru mentinerea rezultatelor obtinute prin terapiile adiacente precum serviciile de specialitate oferite de Centrul CORPORE VITAL. Si cand vorbim despre educatie nu ne referim in speta la “cei sapte ani de acasa” sau la perioda anilor petrecuti pe bancile scolii, ci ne referim cu precadere la capacitatea de auto-educare pe care fiecare fiinta umana o poseda mai ales in timpul maturitatii atunci cand stimulii externi si modul de viata al fiecaruia dintre noi ne amelioreaza sau ne afecteaza starea de sanatate, starea de bine, gradul de vitalitate si energie pozitiva, capacitatea de a gestiona situatiile de viata cu care ne confruntam zilnic.


Invatam, pentru ca procesul de invatare este un process neintrerupt si ruleaza intreaga viata stimuland organismul sa-si adapteze continuu parametrii la mediul inconjurator si sa functioneze sa faca fata situatiilor cu care se confrunta. Am putea afirma ca educatia in sensul abordat constituie cea mai importanta metoda de prevenire a deteriorarii sanatatii umane intr-un context de existenta fireasca (excluzand neprevazutul si/ sau situatiile care implica accidentari sau alte tipuri de situatii care duc rapid la o schimbare majora in starea de sanatate al fiecarui individ).


De ce sustinem acest lucru? Pentru ca doar urmand pasii corecti ai criteriilor ce stau la baza educarii posturale, a crearii de noi obiceiuri benefice in timpul si dupa interventia terapeutica, regland alimentia in functie de particularitatile personale, efectuand cu regularitate exercitiile indicate de terapeut putem mentine efectele benefice obtinute pe parcursul terapiei aplicate.


Prin crearea de (noi) obiceiuri sanatoase pe termen lung evitam repetarea cauzelor care au dus initial la aparitia problemelor de sanatate (acolo unde este posibil).

Acum ca am stabilit cat de importanta este educatia pentru sanatate putem implica inca doua concepte care sunt determinante pentru mentinerea rezultatelor dupa terminarea sedintelor de terapie asistata. Aceste doua concepte sunt vointa si perseverenta. Pentru ca de cele mai multe ori stim foarte bine ce ar trebui sa facem dar cu toate ca ne dorim nu continuam sa aplicam actiunile necesare in timp si ne dezlipim foarte greu de rutina anterioara gasind variate motive care sa justifice inactiunile noastre.



Stim cu totii deja ca “obisnuinta este a doua natura umana” si ca obiceiurile noastre rutiniere (sanatoase sau nu) lasa urme pe termen scurt, mediu si lung asupra organismului. CORPORE VITAL isi sfatuieste pacientii sa isi autoeduce rutina zilnica si obiceiurile pentru a obtine si mentine rezultatele obtinute prin munca, perseverenta si atitudine pozitiva in cadrul tratamentelor aplicate in centru.


Acest articol motivational este dedicat voua, pacientilor CORPORE VITAL, care cunoasteti terapeutii specialisti cu care lucrati si ati trait cu emotie sedinta de sedinta bucuria rezultatelor gradual obtinute pentru recuperarea si tratamentul dumneavoastra.

Articolul incepe cu una din multele afirmatii ale pacientilor nostri: Experienta mea la CORPORE VITAL mi-a schimbat mentalitatea despre felul in care rutina zilnica si obiceiurile sanatoase produc si mentin sanatatea si energia pozitiva!



Si am redat-o aici pentru ca este unul din multele rezultate care au continuat sa se intample dupa finalizarea sedintelor alocate terapiei. Cand ajungi in situatia de a face terapie indiferent de motivul care ne duce acolo realizezi ca pacient cat de important este felul in care ai grija de tine si cat de fragila este starea de sanatate! Asa ca esential este sa pastrezi acest sentiment si sa inveti cum sa ai mai multa grija de lucrurile cu adevarat importante pentru ca intr-adevar cand sanatatea “scartaie” nu mai putem duce la indeplinire alte lucruri care sunt importante de asemenea.


Vestea buna este ca in cadrul echipei CORPORE VITAL exista suflet pentru oameni, si oameni cu suflet dedicati pacientilor lor si din experienta carora putem invata si continua sa investim in cea mai importanta valenta a noastra: sanatatea si starea de bine.


V-a placut articolul nostru? Va asteptam sa veniti la Centrul CORPORE VITAL sau sa reveniti si sa cunoasteti oamenii care se regasesc in spatele terapiilor: terapeutii specialisti CORPORE VITAL pentru care educarea si reeducarea pacientilor este un flux continuu care se deruleaza alaturi de multa daruire si deschidere fata de toti pacientii care le calca pragul!



Va asteptam.


Cu drag Echipa, CORPORE VITAL!



150 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page