top of page
Caută

Activeaza-ti Sistemul Imunitar in sezonul rece

Actualizată în: 25 mar. 2023

Sezonul cald se apropie de sfarsit.

Cu programele de lucru incarcate, activitatile de intoarcere la scoala, sezonul de raceala si gripa si agitatia vietii de zi cu zi, ne putem pierde usor in aceasta perioada de schimbare.

Acum este momentul sa ne concentram din nou un pic de energie asupra noastra! Ne putem gandi la aceasta perioada de schimbare ca la o oportunitate de a ne reinnoi regimul de autoingrijire si de a reflecta asupra nevoilor noastre principale. Una dintre cele mai bune modalitati de a incorpora ingrijirea de sine intr-un program incarcat este prin masaj. Terapeutii din cadrul Centrului de Recuperare Medicala CORPORE VITAL propun o gama larga de terapii cu care sa puteti intra pregatiti in noul sezon.


Toamna, exista multe optiuni atunci cand vine vorba de personalizarea sesiunilor de masaj pentru a se potrivi nevoilor tale sezoniere. De exemplu, daca frigul va produce disconfort, puteti solicita un masaj relaxant cu roci vulcanice sau paturi calde pentru a spori confortul unei sedinte de masaj. Daca va plac uleiurile esentiale, exista zeci de uleiuri care pot fi folosite pentru a va incalzi corpul si mintea, pentru a stimula sistemul imunitar (lamaie si eucalipt) si pentru a ameliora durerile musculare (rozmarin).


Masajul nu este doar ideal pentru prevenirea durerilor sezoniere, ci este si un instrument excelent pentru relaxare in aceasta perioada stresanta. Chiar si o singura sesiune de masaj poate scuti mintea de orice anxietate acumulata; masajul poate fi folosit si pentru a preveni stresul, ceea ce este extrem de important pe masura ce sarbatorile se apropie rapid.

Nu exista moment mai bun pentru a reflecta la tine si la ceea ce ai nevoie decat in timpul schimbarii sezoniere de toamna!


Iata cateva beneficii ale terapiilor cu care putem incepe toamna aceasta:


Terapia prin masaj face mai mult decat sa va relaxeze

Sunteti in mod constant obosit de rutina de la serviciu si va straduiti sa dormiti bine? Va simtiti deja coplesit de sezonul iminent al sarbatorilor? Aceasta perioada a anului poate fi extrem de stresanta pentru noi toti. Daca sunteti stresati sau suferiti de dureri, un masaj va poate readuce pe drumul cel bun.


Masajul ajuta la ameliorarea stresului



Cand sunteti stresat, corpul tau declanseaza raspunsul sau natural de „lupta sau fuga”, ridicand ritmul cardiac, provocand incordarea muschilor. Terapia prin masaj contracareaza aceste efecte. In timpul tratamentului, terapeutul activeaza punctele de presiune legate de nervul care regleaza tensiunea arteriala. Aceasta stimulare ajuta la scaderea tensiunii arteriale a corpului. Mai multe studii au aratat, de asemenea, ca participantii care au urmat o terapie de masaj au observat o scadere a productiei de cortizol (hormonul stresului) de catre organism si o crestere a productiei de endorfine (substanta chimica a creierului care se simte bine).


Reduce anxietatea si depresia

Daca ati experimentat vreodata senzatia de anxietate sau depresie, stiti ce efecte pot avea acestea. Un masaj va poate stimula starea de spirit si va poate usura sentimentul de anxietate. Cand primiti un masaj, corpul dvs. elibereaza serotonina si dopamina. Serotonina este responsabila pentru stabilizarea starii de spirit si echilibrarea oricaror neurotransmitatori stimulatori excesivi care provoaca anxietate si stres. Dopamina, pe de alta parte, lupta impotriva depresiei si va ajuta sa va concentrati.


Masajul poate ajuta la cresterea imunitatii



Daca nu scapati oricat ati incerca de acele raceli urate de iarna, poate un masaj v-ar putea ajuta. Un studiu publicat in „Journal of Alternative and Complementary Medicine” a constatat ca terapia prin masaj a crescut prezenta celulelor „ucigase” naturale ale corpului. Aceste celule actioneaza ca prima linie de aparare a sistemului imunitar, distrugand celulele care contin tumori si virusi. De asemenea, drenajul limfatic si activarea sistemului limfatic, in general, este cea mai buna metoda de preventie a imbolnavirilor de sezon.

Dormiti mai bine dupa un masaj


Când nu dormiti suficient, deveniti nervos. Dar știați ca lipsa somnului poate genera afecțiuni cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și depresia? Somnul joacă un rol vital în sănătatea noastră generală, dar nu este întotdeauna ușor să avem un somn odihnitor în cele opt ore recomandate pe noapte.

Cercetările au arătat că terapia prin masaj poate îmbunătăți somnul pentru aproape toată lumea, inclusiv pentru insomniaci, persoane cu tulburări psihice, persoane care suferă de migrene sau oameni care suferă de dureri fizice. Datorită creșterii serotoninei din masaj, corpul are un timp mai ușor să producă melatonină, un hormon care reglează ciclul de somn. Un masaj vă poate ajuta să petreceți mai mult timp în fazele profunde ale somnului, responsabile de refacerea corpului.


Reduce durerile de spate și ceafa

Ziua de lucru de opt ore face mai mult decât să va lase epuizat mental; vă poate lăsa cu dureri de ceafa și spate inconfortabile. Perioadele lungi de stat la birou deasupra tastaturii, creează tensiune la ceafa și spate. Din fericire, un masaj poate ajuta. Asociația Americană de Terapie prin Masaj afirmă că terapia prin masaj poate aduce beneficii persoanelor care suferă de dureri cronice de spate și ceafa. Masajele ofera corpului ajutorul necesar pentru a vă restabili mușchii încordați. In plus, framantarea fizica a punctelor de presiune de pe ceafa si spate amelioreaza tensiunea musculara.



Cu atatea beneficii prezentate in acest articol nu puteti sa nu incercati terapiile Corpore Vital toamna aceasta. Prezentandu-va doar o mica parte din beneficiile aduse de sedintele de masaj, va asteptam la Centrul de Recuperare Medicala CORPORE VITAL.


Pentru programari si mai multe informatii despre terapiile CORPORE VITAL ne puteti contacta la 0725610088 / 0268440171sau ne puteti gasi si la contact@recuperaresimasaj.com si pe Facebook.



68 afișări0 comentarii
bottom of page