top of page
Dr. Perja Danut

Medicina fizica si Reabilitare

25 MIN | 230 RON |

Descriere terapie

Medicina fizica si de Reabilitare este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratarea si managementul reabilitarii persoanelor cu afectiuni dizabilitante, pentru recuperarea capacitatilor fizice, recuperarea unor functii alterate in urma unor procese patologice. Medicul specialist abordează pacientii cu stări acute sau cronice dizabilitate datorată durerii, spre exemplu afecţiuni ale aparatului locomotor (afectiuni articulare degenerative si posttraumatice, afectiuni ale coloanei vertebrale, afectiuni musculare, afectiuni ale tendoanelor si ligamentelor), afectiuni neurologice, amputaţii, insuficienţă cardio-respiratorie, reabilitare respiratorie post infecției cu SARS-CoV-2. Obiectivul este recastigarea capacitatii functionale pierdute sau instalata ca urmare a bolii sau a unui traumatism, scaderea gradului de dependenta sau cresterea gradului de independenta functionala, combaterea factorilor agravanti, crearea unor programe complexe de recuperare medicala adaptate diferitelor tipuri de patologii.

Medicul specialist face o evaluare functionala specifica si alcatuieste un plan de tratament farmacologic si/sau non-farmacologic. Aceasta este o specialitate clinico-terapeutica ce presupune abord interdisciplinar, iar interventia non-farmacologica consta in aplicarea de proceduri specifice cum ar fi fizioterapia, kinetoterapia, masajul sau balneoterapia.

Consult de specialitate – pret 200 lei

Consult de specialitate la domiciliu - 325 lei

 

Consultul include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii schemei terapeutice cea mai eficienta pentru fiecare pacient. Documentele necesare pentru consultul de specialitate: Buletin/Card de identitate, istoric medical (documente privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, scrisori medicale, investigatii etc. daca exista).

Control – pret 100 lei

Control in vederea monitorizarii evolutiei pacientului in urma terapiei prescrise cu ocazia consultului de specialitate pentru stabilirea conduitei medicale ulterioare.

Politica anulare

Pentru ca ne dorim ca toti pacientii care au nevoie de terapie, sa poata beneficia de aceasta, este foarte important sa ne anunti din timp daca a intervenit ceva in programul tau. Te rugam sa anulezi sau sa modifici o programare, cu minim 24 h inainte.

bottom of page